Kapstaden, sista delen….

Jaha, ja, då var det dags för sista delen med bilder i min lilla Kapstaden kategori… Det må vara första men absolut inte sista gången jag är i Kapstaden, åker absolut hit igen!

 

Table Mountain/ Taffelberget

Fakta:

  • På Afrikaan heter det Tafelberg (rätt så likt hur man säger det på svenska)
  • Bergets högsta punkt är 1 086 meter över havet

Pappas kompis Shaqir har gått upp för Taffelberget många gånger så han fick vara vår guide inför vår vandring. Det var strålande sol och minst 32 grader varmt den dagen, inte särskilt blåsigt heller så det var varma men bra förutsättningar! Dock började dagen lite osäkert, vi var först inte säkra på om det skulle bli av…..

(snygga mobilbilder)

Bilden till vänster är tagen dagen innan och tydligen var det en brand under natten på ett annat berg i Kapstaden, röken från den branden blåste sen in över taffelberget vilket resulterade i att berget först var helt täckt när vi vaknade på morgonen… som tur var så lättade röken hyfsat snabbt så vi bestämde oss för att köra på!

Första biten av vägen vi skulle gå på var ganska lätt, det var rätt bra ”trappor” (mer stenblock) som var jämna och jag kände lite ”kom igen, är detta allt? jag ska bestiga ett berg hallå”….. wait and see…

Sydafrika och säkerhet när det gäller smala grusiga branta vägar där det stupar rakt ner… det är en liten taggtrådslina i bästa fall…

Utsikten på vägen upp, synd bara att man gick och hade denna vy i ryggen hela tiden… förstår fördelen med att ha ögon i nacken!

DSC_0370 Välbehövlig paus i värmen! Vi hade fryst varsin vattenflaska som höll sig frusen lite för bra… vilket egentligen var det bästa eftersom man annars hade druckit upp allt vatten på en gång….

DSC_0375

Det var väldigt kul att gå upp för berget! Man hade typ en gemenskap tillsammans med alla andra som också gick upp, folk var trevliga, hjälpte och peppade varandra! Ibland mötte vi personer som var på väg nerför berget och de sa uppmuntrande saker som ”snart framme” ”nästan där” osv 🙂

HELT PLATT!!!!! Förstår varför det heter Table Mountain!

DSC_0401

Jag och Benjamin sprang iväg och tog massa bilder direkt

DSC_0441

Så glad att vi köpte en Gopro innan resan! Har klippt ihop en liten film, kanske ska man lägga upp den här? hmmm

Tror vi alla hade lite värmeslag men Benjamin fick tjata lite på mig innan jag gav med mig att gå och köpa vatten… så varmt! Samuel lånade Benjamins att Linda runt huvudet.

Efter ett tag kom Mamma och Pappa och efter ett ännu längre tag kom Shaqir som hade väntat in sina döttrar. Det blev en välbehövlig paus med vatten, kakor och skumtomtar.

DSC_0510

Toppen till vänster heter Lions Head och ön bakom är Robben Island

DSC_0526

Benjamin och jag hittade en bra klippa att sitta på och ta bilder hehe

DSC_0618

Fick halv hjärtattack när jag skulle ta dessa bilder….

DSC_0576

DSC_0609

Tur att mamma inte var med när vi tog dessa bilder…. Vi drog med pappa medan mamma fick gå iväg med Samuel hehe

DSC_0634

DSC_0637

Fina familjen

DSC_0507

Att gå upp tog kanske 2,5.3h för mig, Benjamin och Samuel men jag tror att vi hade kunnat göra det snabbare? Blev rätt många pauser på slutet och en del peppande för att få med Samuel… lockade med att jag skulle köpa glass till honom när vi kom upp, dock fick det bli cola eftersom de konstigt nog inte sålde glass… vet inte om det har något att göra med transporten upp?

I alla fall, vi gick inte ner utan tog kabinbanan. Det tog ungefär 5min och själva plattan man stod på snurrade långsamt runt så alla fick se utsikten från alla vinklar! coolt och samtidigt lite läskigt, vissa delar var inglasade medan andra var öppna med ett staket…

DSC_0681

Det var nog allt jag hade att bjuda på från Sydafrika! Kommer säkert dyka upp lite bilder då och då men tack för nu, hoppas ni har tyckt att det har varit lika kul som jag att se dessa bilder! kram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s