Kapstaden del 2

Vad kan bli bättre en söndagskväll när ångesten om jobb och tidigar morgnar kommer krypande än att fortsätta min lilla serie med inlägg från Sydafrika?

Boulders Beach och Kirstenbosch Botanic Garden

Andra hela dagen på resan bestämde vi oss för att gå upp hyfsat tidigt och köra iväg till Boulders Beach och kolla på alla små pingviner som bor där. Så vi packade ner badkläder och satte oss i bilen. Utsikten dit var helt fantastisk och bilkön var nästan lika fantastiskt lång den med….

DSC_1093

Alla små svarta pluppar är pingviner

DSC_1103

För att komma närmare pingvinerna så finns det två alternativ, antingen betalar du för att komma ner på en ”brygga” där du kan stå och kolla på pingvinerna eller så betalar du för att komma ner på en strand där du kan gå runt och bada med pingvinerna. Vill man komma in på stranden är det bra om man är där tidigt eftersom de bara släpper in ett visst antal, i och med bilkön var vi där sent på förmiddagen…det var redan fullt med andra ord.

DSC_1109

IMG_9977

Vi gick ner på en annan del av stranden istället (pingvin fri). Vi försökte gå barfota tillbaka till bilen med asfalten brände så galet mycket, stod man stilla behövde man nästan ta en stekspade för att skrapa bort fötterna…

DSC_1299

Vi körde bort till Kirstenbosch, botaniska trädgården.

DSC_1119

Samuel svalkar sig med en kall Fanta. Tror nästan att detta var en av de varmare dagarna  Kapstaden. Inne i trädgården stod luften helt stilla i alla fall, vilket nog påverkade en hel del!

Så vacker trädgård, går verkligen inte att göra rättvis med bilderna jag tog..

DSC_1157

Fanns en ”tree way” som svajade ett par meter över marken

DSC_1177

DSC_1222

DSC_1233

DSC_1231

DSC_1249

Fin mamma

DSC_1288

Selfie

DSC_1296

Tyckte denna var så fin, påminner lite om en ananas!

Om jag inte minns helt fel så körde vi hem och badade i poolen och sen grillade? Kommer i alla fall ihåg att mina ögon reagerade på svettig solkräm och pollen så jag kunde knappt se något… sved som bara den.

Det var allt för denna gången! Får se när nästa del kommer upp, kanske fortsätter med att lägga upp dessa på söndagar. Godnatt 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s