Street work

Idag har blev vi indelade i tre grupper, en grupp som skulle på street work, en annan skulle till en skola och den tredje till Sobea (slummen).

Min grupp skulle på street work. Street work innebar att vi gick på stan med en av personalen på Bethesda och pratade med gatubarnen. Vi sa inte så jättemycket och James (han från Bethesda) pratade mest med pojkarna (det är i princip bara pojkar som är gatubarn…). När han pratade med någon kom det fler gatubarn samt några hemlösa och andra nyfikna kenyaner. Vet inte hur många personen jag har skakat hand med idag, alla vill ju hälsa eftersom vi är vita. Det var lite halv obehagligt, gatubarnen sniffar lim som dom har i små flaskor så de flesta som vi pratade med var höga. Men det jobbigaste var när vuxna män kom fram och pratade med en, speciellt om de var höga!! Det var en man som tog tag i Susannes hand och började sjunga så Susanne försöker få bort sin hand och när hon får bort den tar han tag i min hand jättehårt och han ville inte släppa fastän jag sa ”Hapana” (som betyder nej) och James fick komma och slå honom på armen för att han skulle släppa, sen följde han efter oss och skrek, inte så kul.
Vi såg en kvinna som hade ett litet barn på ryggen, hon hade två flaskor kom och var verkligen helt väck… Limmet var runt hela munnen och hon kom fram några gånger och skrek på swahili. Att man kan göra något sånt mot sig själv, att hamna på gatan i ett drogberoende är en sak men att hon kan göra så mot sitt barn är bara hemskt!!
Vi träffade även en grupp killar som har varit gatubarn och haft ett limberoende. Dom försökte nu få bort barnen från gatan, det var väldigt inspirerande!

Efter att vi varit på Street Work åkte vi till Bethesda och hjälpte till med lite allt möjligt, skola, mat, bygge. Barnen som gick i skolan där var 6-7 år och hur söta dom helst!! Alla ville att man skulle lyfta upp dom och bära omkring på dom. Det blev verkligen en uppiggande boost efter mötet med alla gatubarn.

Nu ska jag gå och äta kvällsmat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s